Una jornada presidida per la innovació i la participació activa

By pdmobilitat.cat 2 anys ago
Home  /  Actualitat  /  Una jornada presidida per la innovació i la participació activa

Sota el lema “Com ens mourem?”, el passat 30 d’octubre va tenir lloc la primera jornada oberta al conjunt de la ciutadania sobre el nou pla director de mobilitat (pdM) 2020-2025, aquest esdeveniment va tenir lloc al Hall del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) on van assistir 125 persones interessades en conèixer el pdM i en participar activament en les diferents ponències que es van oferir en aquest esdeveniment.

La jornada va ser inaugurada pels quatre representants de les institucions que participen al pdM:

  • Sr. Isidre Gavín, Secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya
  • Sr. Manuel Valdés, gerent adjunt de Mobilitat i Infraestructures de l’Ajuntament de Barcelona.
  • Sr. Joan Maria Bigas, Director de l’Àrea de Mobilitat i Transport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB)
  • Sr. Joan Prat, Director General de l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU)

Seguidament, es van presentar els objectius i el contingut del pdM, així com el procés de participació i les accions de comunicacions previstes, entre les que va destacar la novetat que suposa aquesta web pel pdM, així com la demostració en directe d’una novedosa eina de participació digital que es farà servir en els diferents períodes de redacció del nou pla director de mobilitat. Amb aquesta eina en línia el públic assistent va poder veure en temps real els resultats de les preguntes que responien amb els seus mòbils.

Descarrega't la presentació del pdM

 

Posteriorment a la pausa-cafè, van arribar les càpsules tècniques, amb un format de debat pensat per afavorir la participació activa del públic, que van tractar els principals reptes als que s’enfronta la mobilitat a la demarcació de Barcelona:

Una mobilitat accessible, sostenible i saludable”, a càrrec de la Sra. Carolyn Daher, coordinadora de la Iniciativa de Planificació Urbana, Medi Ambient i Salut de l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal).

Descarrega't la ponència

 

Els reptes de la mobilitat del futur”, a càrrec de la Sra. Laia Garriga, responsable de Desenvolupament de Negoci Ferroviari, Mobilitat i Logística del Centre Tecnològic de Catalunya (Eurecat).

Descarrega't la ponència

 

La mobilitat com a eina de desenvolupament econòmic i d’integració social”, a càrrec de la Sra. Carme Miralles, directora del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). La ponent no va fer servir cap presentació i va plantejar el seu discurs amb cinc preguntes-reflexions pels redactors del pdM.

Carme Miralles, Laia Garriga i Carolyn Daher, les tres ponents de les càpsules de mobilitat

El Director General de l’ATM, Pere Torres, fent les conclusions de la Jornada Oberta del pdM

Finalment, el Sr. Pere Torres, Director General de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), va recollir les conclusions debatudes al llarg de la jornada i va donar pas a l’Hble. Sr. Damià Calvet, Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, que va tancar l’esdeveniment amb una reflexió sobre la necessitat de fer un canvi substancial en com els ciutadans fem la mobilitat per poder assolir els reptes que es plantegen en els immediats anys.

Categories:
  Actualitat, News
Aquesta publicació s'ha compartit 0 vegades
 000
About

 pdmobilitat.cat

  (51 articles)