Sessió de participació del pdM a les comarques de la Catalunya central de la demarcació de Barcelona

By pdmobilitat.cat 1 any ago
Home  /  Actualitat  /  Sessió de participació del pdM a les comarques de la Catalunya central de la demarcació de Barcelona

El passat 7 de febrer, l’ATM va organitzar una sessió de participació del nou Pla Director de Mobilitat 2020 – 2025 (pdM) a les comarques de la Catalunya central de la demarcació de Barcelona. La presentació va tenir lloc al Palau Firal de Manresa i hi van participar prop d’una trentena de persones que representaven administracions i entitats de les cinc comarques ‒Anoia, Bages, Berguedà, Moianès i Osona‒, que van sortir de les consultes prèvies realitzades pels Consells Comarcals d’aquest territori.

En aquesta sessió es va presentar la diagnosi de la mobilitat al territori de la Catalunya central de la demarcació de Barcelona i de la situació actual de les diferents xarxes de transport. També es va realitzar una dinàmica participativa on es va treballar en grup les principals problemàtiques de mobilitat d’aquest territori que va servir per obrir un torn obert de paraula entorn als aspectes identificats i per tractar possibles propostes de millora.

L’elevada predisposició dels assistents va permetre un debat molt interessant en temes tan rellevants com:

  • La visió individualitzada de la mobilitat i la manca de sensibilització.
  • La bicicleta elèctrica com a mitjà de transport vàlid en tot tipus de topografies.
  • La mobilitat activa com un fet quotidià, no només d’oci.
  • La millora dels mitjans de transport públic i dels centres nodals, com estacions d’autobusos i ferrocarrils. El transport a demanda es planteja com una solució.
  • Garantir l’accés als Centres Generadors de Mobilitat, com els centres sanitaris i educatius.
  • El trànsit de pas de la xarxa viària que genera un augment de la sinistralitat i de la congestió.

Per concloure la sessió es va demanar als assistents que prioritzessin quins haurien de ser els reptes del pdM en relació a la mobilitat del territori. La millora del transport públic ‒en termes d’oferta, freqüència, temps de viatge, eficiència i connectivitat‒, la intermodalitat, l’accessibilitat i la igualtat d’oportunitats, van ser les més prioritàries pels assistents.

Categories:
  Actualitat, News
Aquesta publicació s'ha compartit 0 vegades
 000
About

 pdmobilitat.cat

  (51 articles)