Presentació del pdM 2020-2025 al Consell de Mobilitat ampliat

By pdmobilitat.cat 2 anys ago
Home  /  Actualitat  /  Presentació del pdM 2020-2025 al Consell de Mobilitat ampliat

El procés participatiu del nou Pla Director de Mobilitat 2020-2025 (pdM) està arribant al final del seu recorregut. I la presentació realitzada el 17 de juliol al Consell de Mobilitat ampliat de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) va ser una de les seves darreres cites. A partir d’aquesta sessió s’inicia la tramitació inicial del pdM, per donar pas a un període d’al·legacions pública que arriba fins al mes d’octubre del 2019.

En efecte, la Sala d’Actes del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya va acollir una sessió específica del Consell de Mobilitat ampliat (CMA) per presentar als seus membres els treballs d’elaboració del pdM en la seva fase d’aprovació inicial.

Cal recordar que el CMA és un òrgan de consulta i participació cívica i social sobre el funcionament del sistema de transport públic col·lectiu i de la mobilitat en l’àmbit de les 12 comarques del Sistema Integrat de Mobilitat Metropolitana de Barcelona (SIMMB).

El president del CMA, Antonio Poveda ‒Vicepresident de l’Àrea de Mobilitat i Transport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB)‒ va iniciar l’acte explicant que la convocatòria responia a la necessitat d’informar sobre els treballs de redacció d’un document tan important per a la mobilitat com el nou pdM.

Seguidament, es van fer les diferents intervencions sobre el pdM davant els membres assistents del CMA, en destaquem els ponents següents:

  • Isidre Gavin ‒Secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat‒ que va intervenir després del torn de paraula dels assistents per posar de manifest la importància de millorar de coordinar els diferents plans relacionats amb la mobilitat.
  • Pere Torres ‒Director General de l’ATM– que va intervenir al final de la sessió per recollir les paraules d’Isidre Gavin i destacar que ja es treballa en aquesta coordinació entre els diferents organismes.
  • Lluis Alegre ‒Director tècnic de l’ATM‒ que va fer una presentació del pdM, de les seves motivacions i els seus objectius.
  • Xavier Sanyer ‒Secretari del CMA i Cap del Servei de Mobilitat de l’ATM– que va fer una intervenció detallada sobre la diagnosi del pdM, els seus eixos d’actuació i les mesures que es proposen.

Després d’aquesta sessió amb el CMA, el darrer acte del procés de participació del pdM està previst pel 20 de setembre del 2019, amb la celebració d’una Jornada oberta de presentació del pdM 2020-2025.

Categories:
  Actualitat, News
Aquesta publicació s'ha compartit 0 vegades
 000
About

 pdmobilitat.cat

  (51 articles)