L’ATM presenta la proposta del Pla Director de Mobilitat 2020-2025

By pdmobilitat.cat 2 anys ago
Home  /  Actualitat  /  L’ATM presenta la proposta del Pla Director de Mobilitat 2020-2025

El passat 20 de setembre l’Autoritat del Transport Metropolità de l’àrea de Barcelona va presentar públicament la proposta del Pla Director de Mobilitat (pdM) 2020-2025 que va ser aprovada inicialment pel Conseller de Territori i Sostenibilitat, l’Hble. Sr. Damià Calvet, al juliol i que es troba actualment a consulta pública fins a finals del mes d’octubre.

Més de 250 persones van assistir a l’acte, que es va celebrar a el Born Centre de Cultura i Memòria. Entre els assistents hi havia representants de les principals administracions i institucions públiques de l’àmbit de la mobilitat de Catalunya, així com representants d’entitats i col·lectius diversos.

La benvinguda i presentació institucional va anar a càrrec dels quatre representants de les institucions que participen al pdM:

  • Sr. Isidre Gavín, Secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya
  • Sra. Janet Sanz, Segona tinenta d’alcaldia i Directora de l’Àrea d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona
  • Sr. Antoni Poveda, vicepresident de l’Àrea de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB
  • Sr. Jaume Mauri, vicepresident primer de l’AMTU

Seguidament, el Director de l’Àrea de Mobilitat de l’ATM, el Sr. Lluís Alegre, i el Cap del Servei de Mobilitat de l’ATM, el Sr. Xavier Sanyer, van presentar la diagnosi i la proposta del pla i van fer èmfasi en el fet que ha estat un Pla participatiu, amb diferents sessions pel territori, sectorials, jornades obertes, etc. En total hi han participat més de 1.000 persones i s’han fet més de 750 aportacions mitjançant els recursos participatius en línia. Els tècnics especialistes en mobilitat de les diverses empreses que han donat suport a l’ATM en el procés de redacció del Pla van explicar els 10 eixos que formen la proposta del pdM 2020-2025.

La presentació dels temes més destacats del pdM va anar a càrrec de tres experts, que van parlar de com aquestes qüestions s’han tractat dins del Pla.

Finalment, després del torn obert de paraules, el Sr. Pere Torres, Director General de l’ATM, va recollir les conclusions de la jornada i els reptes de futur de la mobilitat.

Categories:
  Actualitat, News
Aquesta publicació s'ha compartit 0 vegades
 000
About

 pdmobilitat.cat

  (51 articles)