El Vallès Oriental i el Baix Llobregat també participen en el pdM

By pdmobilitat.cat 10 mesos ago
Home  /  Actualitat  /  El Vallès Oriental i el Baix Llobregat també participen en el pdM

Dues noves sessions territorials s’han sumat a la llarga llista d’activitats de participació presencial que està desenvolupant el Pla Director de Mobilitat (pdM). En aquesta ocasió, l’equip del pdM es va traslladar a les comarques del Vallès Oriental i del Baix Llobregat per recollir l’opinió dels agents implicats en la mobilitat actual i futura de la zona.

La primera sessió territorial va tenir lloc el passat dia 27 de març a la seu del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental a Granollers i va seguir l’estructura habitual d’aquestes sessions participatives. El gerent del Consell Comarcal del Vallès Oriental, Ignasi Valls, va fer una presentació de l’acte i, tot seguit, es va realitzar una exposició de la situació actual del pdM i de la diagnosi de la mobilitat i de les xarxes de transport en aquesta comarca.

Posteriorment, es va donar pas a la dinàmica de grups amb la que els assistents van poder treballar propostes sobre les temàtiques que tracta el pdM. Finalment, es van debatre aquestes propostes de les que van sorgir aspectes de gran interès, entre els que destaquen els següents:

  • La necessitat de millora de la línia ferroviària R3 de Rodalies.
  • La importància dels punts intermodals en zones amb baixes densitats de població.
  • La gestió i planificació coordinada entre municipis i la regulació supramunicipal que implica.
  • El canvi de model actual de mobilitat i els canvis socials i culturals que s’han de fer.

La segona sessió territorial va tenir lloc un dia després, a la seu del Consell Comarcal del Baix Llobregat a Sant Feliu de Llobregat. Aquesta reunió es va desenvolupar en el marc del 9è Fòrum de la Mobilitat del Baix Llobregat ‒una trobada periòdica d’administracions i agents del territori‒ pel que va comptar amb la presència de Josep Perpinyà, el president del Consell Comarcal, i de Xavier Amate, el conseller comarcal de Mobilitat, que van explicar els reptes que es tractaven en la novena edició del Fòrum.

Posteriorment, es va donar pas a la dinàmica participativa en grups i al debat plenari. L’àmplia assistència a la sessió va possibilitar un diàleg engrescador del que van sorgir aquests temes destacats:

  • La intermodalitat i els Park & Ride (aparcaments dissuasius) com a factors claus per augmentar els usuaris de transport públic.
  • La millora de la informació pels usuaris dels serveis de transport públic.
  • La millora de la connectivitat entre els municipis de la comarca i, especialment, entre les dues vores del riu Llobregat.
  • L’electrificació dels diferents modes de transport.
Categories:
  Actualitat, News
Aquesta publicació s'ha compartit 0 vegades
 000
About

 pdmobilitat.cat

  (51 articles)