Arriba el torn dels vianants i de l’accessibilitat de les persones

By pdmobilitat.cat 1 any ago
Home  /  Actualitat  /  Arriba el torn dels vianants i de l’accessibilitat de les persones

El dimecres 8 de maig va tenir lloc la sessió de participació sectorial amb un caire més humà de totes les realitzades. En aquesta ocasió la seu de l’Autoritat Metropolitana del Transport (ATM) va acollir més d’una vintena de representants d’entitats i agents del sector que van treballar i debatre entorn de la mobilitat dels vianants i de l’accessibilitat de totes les persones.

Com és habitual, la primera part de la sessió participativa es va dedicar a fer una presentació de l’estat actual del nou Pla Director de Mobilitat 2020‒2025 (pdM) i de les dades clau per a la seva realització.

Seguidament, es va fer una interessant diagnosi dels vianants en la que es va posar de manifest la manca de planificació de la mobilitat a peu, tot i que més del 55% dels desplaçaments urbans són d’aquesta modalitat. La diagnosi va posar l’accent en la millora de la seguretat dels vianants per reduir el risc d’accidents i en la manca d’informació sobre la xarxa per a desplaçaments a peu.

A continuació, es va presentar la diagnosi de l’accessibilitat a la mobilitat que va posar en relleu quines millores són més necessàries:  desenvolupar la governança i els plans d’accessibilitat, garantir l’accessibilitat integral al transport ferroviari i per carretera, i eliminar barreres en la comunicació i la informació, entre altres.

La segona part de la sessió es va dedicar a la participació de tots els assistents. Per això es van establir diversos grups que van reflexionar en equip sobre els temes plantejats. De les seves propostes va sorgir un debat molt actiu del que destaquen les idees següents:

  • La necessitat d’ampliar les xarxes per a vianants i aconseguir que siguin un element central i prioritari de la mobilitat.
  • Determinar millor les diferències en els tipus de connexions (urbanes, periurbanes…)
  • Com adequar les plataformes úniques als diferents mitjans de transport públic.
  • L’urbanisme i la mobilitat han d’anar de la mà pensant en els vianants i en facilitar l’accessibilitat de les persones.
  • Cal obtenir més dades que ens permetin conèixer millor les motivacions de la mobilitat del vianants.
  • Manca de la visió global dels trajectes a peu.
Categories:
  Actualitat, News
Aquesta publicació s'ha compartit 0 vegades
 000
About

 pdmobilitat.cat

  (51 articles)