L’Alt Penedès acull una nova sessió de participació del pdM

By pdmobilitat.cat 3 mesos ago
Home  /  Actualitat  /  L’Alt Penedès acull una nova sessió de participació del pdM

El passat 19 de febrer, l’ATM va organitzar una nova sessió de participació del nou Pla Director de Mobilitat 2020 – 2025 (pdM) a la comarca de l’Alt Penedès. Aquest acte va tenir lloc a la seu del Consell Comarcal a Vilafranca del Penedès i hi van participar diferents representants de les administracions, associacions i entitats del territori, a més de comptar amb la presència de Xavier Lluch, President del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

En aquesta sessió es va presentar la diagnosi de la mobilitat a la comarca, així com les funcions, motivacions i calendari previst del nou pdM. Com és característic d’aquestes sessions, es va realitzar una dinàmica participativa en grup per identificar les principals problemàtiques de mobilitat de l’Alt Penedès que va donar pas a un torn obert de paraula entorn als aspectes identificats.

Els assistents es van implicar en la identificació de moltes problemàtiques que es viuen a la comarca, el que va permetre un debat actiu sobre els temes següents:

  • La mobilitat amb vehicle privat
  • Les oportunitats de desenvolupar carrils bici i per a vianants entre municipis.
  • La necessitat de millora del transport públic.
  • L’accessibilitat universal de les infraestructures i dels serveis com el transport públic
  • L’accés als Centres Generadors de Mobilitat, especialment els hospitals.
  • Les dificultats de la intermodalitat.
  • La millora de les connexions del territori amb els principals municipis de la comarca i amb les capitals limítrofes, com Igualada o Vilanova i la Geltrú.
  • La necessitat de tenir en compte el sector agrari.

Per concloure la sessió es va demanar als assistents que prioritzessin quins dels reptes del pdM en relació a la mobilitat del territori tenien més possibilitat de millora. Els assistents van destacar en primer lloc la millora del transport públic ‒en termes d’oferta, freqüència, temps de viatge, eficiència i connectivitat‒, seguit per l’accessibilitat i per les noves formes de mobilitat.

Categories:
  Actualitat, News
Aquesta publicació s'ha compartit 0 vegades
 000
About

 pdmobilitat.cat

  (38 articles)